Wędzarnia Przydomowa 

Utrwalanie mięsa poprzez obróbkę cieplną oraz wystawianie na działanie związków chemicznych zawartych w dymie nazywane jest wędzeniem. Wędzenie ma bardzo długą tradycję i stosowane było w zasadzie od zarania dziejów. Wędzarnia przydomowa jest doskonałym sposobem na własnoręczne przygotowywanie tego typu potraw. Dzięki niej wyroby mięsne oraz sery wolne są od niebezpiecznych, chemicznych konserwantów, które bardzo często dodawane są do produktów i wędlin sklepowych. Używając wędzarni przydomowej dbamy zatem o zdrowie najbliższych, a przy okazji możemy zaoszczędzić sporo pieniędzy. Fakt własnoręcznie przygotowanych wędlin da również dużo satysfakcji. Dodatkowo taka konstrukcja będzie doskonałym uzupełnieniem dla grilla zamontowanego na stałe, np. betonowego. Świetnie skomponuje się także z pozostałymi elementami architektury ogrodowej i meblami ogrodowymi. Wędzarnia przydomowa powinna być zamontowana w odpowiednim miejscu. Tylko dzięki dobrej lokalizacji w ogrodzie nie będzie ona przeszkadzać domownikom i sąsiadom.

Ogród Yapa Sklep Internetowy